طريقة عمل الرنجة فى الفرن - صنية الرنجا - رنجة بالبصل والطماطم فى الفورن
طريقة عمل الرنجة فى الفرن - صنية الرنجا - رنجة بالبصل والطماطم فى الفورن
المقادير

رنجة مدخنة دى كانت واحدة 350 جرام تكفى لشخصين
طماطم مقطعة صغير
فلفل اخضر رومى مقطع صغير
بصلة متوسطة مقطعة صغير
ليمونة واحدة
ملعقتين زيت
الطريقة

نعمل حوالى 3 شقوق على الخفيف على ظهر الرنجة من الجانبين بعد ما نشيل الامعاء اللى فى بطن الرنجة و نرجع البطروخ مكانه
طريقة عمل الرنجة فى الفرن - صنية الرنجا - رنجة بالبصل والطماطم فى الفورن

نجيب صينية و نحط فيها ملعقتين الزيت و نحط الرنجة فيهم و نحطها على النار
بعد نص دقيقة نقلبها و حنلاقيها الجلد كش شوية بالشكل ده نعمل الجنب التانى نفس الموضوع

نشيل الرنجة و فى نفس الصينية نحط نصف المقادير و نحط عليها الرنجة و نغطيها بنص المقادير الباقية و نعصر عليها نص ليمونة وندخلها الفرن
بعد ما تستوى نحطها فى طبق التقديم و نعصر عليعا نص الليمونة الباقية

قدمتها مع بطاطس مقلية و سلطة طحينة
طريقة عمل الرنجة فى الفرن - صنية الرنجا - رنجة بالبصل والطماطم فى الفورن


انتهى